Sokkal durvább, mint gondolták – már több mint ötven halott Vegasban

A sebesültek száma 200 fölé nőtt. Egyre újabb részletek kerülnek napvilágra a zenei fesztiválon elkövetett lövöldözésről. Amely az Egyesült Államok legújabbkori történetének legsúlyosabb tömeges lövöldözése.

Egy 64 éves helyi férfi, bizonyos Stephen Paddock nyitott tüzet a Manaday Bay hotel 34. emeletéről egy szabadtéri zenei fesztivál résztvevőire. Őt agyonlőtték a rendőrök, akik egy sor fegyvert találtak a hotelben.

Joe Lombardo seriff magányos farkasról beszél, miután a rendőrök elfogtak egy nőt, aki a gyanú szerint a fegyveressel utazott a támadás előtt. A seriff pontos számot nem tudott mondani, ami az áldozatokat és a sebesülteket illeti, de azt megerősítette, hogy két szabadnapos rendőr is az életét vesztette.  Az egyik helyi kórház szerint a sebesültek közül legalább 14-en válságos állapotban vannak.

Más támadásokról is terjedtek el hírek Las Vegas környékén, de azok hamisnak bizonyultak.

A szemtanúk sok száz lövésről számoltak be, az emberek próbáltak elmenekülni a helyszínről. A kaszinóvárosban több szállodát lezártak, a Las Vegas Boulvard bizonyos részeire sem engednek be senkit. A turisták szállodákban, éttermekben, a reptéren kerestek menedéket a káoszban.

A country fesztivál pénteken kezdődött, több szállodában egyidejűleg. Nevada állam, melyben Las Vegas található, a legkevésbé szigorú fegyvertartási törvényeket mondhatja a magáénak – emlékeztet a BBC. A tulajdonosokat mégcsak regisztrációra sem kötelezik, szabadon hordhatnak maguknál fegyvert. Akár automata vagy félautomata fegyvereket is és akármennyi lőszert vásárolhatnak hozzájuk.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez