Ámokfutó rendőr lőtt agyon több embert Washington mellett

Két bevásárlóközpontban is halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt Washington környékén pénteken. A gyanúsított egy rendőr.

A Washington melletti Bethesdában és Silver Springben elkövetett lövöldözéssel gyanúsított és letartóztatott rendőr, a 62 éves Eulalio Sevilla Tordil az előző nap a szintén Washingtonhoz közeli Beltsville-ben agyonlőtte feleségét.

A szövetségi főváros elővárosának számító – de már Maryland szövetségi államhoz tartozó – Bethesdában és Silver Springben egy órán belül történt a két tragédia. A két település egymáshoz közel esik, s a rendőrség azt gyanítja, hogy mindkét esetben ugyanaz az ember lőtt: egy rendőr. A gyanúsítottat már keresik.

Az első lövöldözés Bethesdában történt: egy férfi odalépett az áruházba igyekvő egyik asszonyhoz, s megkérdezte tőle, hová megy. Majd amikor a nő válasz nélkül hagyta, visszasétált az autójához, kiemelte a fegyverét és agyonlőtte a nőt. Rálőtt a segítségére siető három férfira is. Egyikük a kórházba szállítás után szintén meghalt. Egy órán belül érkezett a hír a második lövöldözésről: Silver Spring Aspen Hill nevű negyedében egy férfi az egyik élelmiszeráruházba igyekvő asszonyt lőtte agyon. Az áldozat azonnal meghalt.

A rendőrség elővigyázatosságból lezárt a környéken tizennégy iskolát, továbbá átmeneti időre bezárták a sportlétesítményeket és a közparkokat is. A környéken van az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) is, amelynek munkatársait szintén riadóztatták és hazaküldték. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a két lövöldözés között van-e kapcsolat, s felkérte az FBI-t is, hogy kapcsolódjék be a nyomozásba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez