Börtön járhat a brit turistának, aki véletlenül megérintett egy férfit Dubajban

A szerencsétlenül járt férfi hároméves börtönbüntetést is kaphat, ha elítélik, pedig csak az italát akarta menteni egy zsúfolt bárban.

Újabb külföldi turista került kínos helyzetbe Dubajban: a skóciai Stirlingből származó Jamie Harront akár hároméves börtönbüntetésre is ítélhetik, amiért véletlenül megérintett egy helyi férfit egy zsúfolt bárban. A 27 éves villanyszerelő csak az italát szerette volna menteni, miközben a tömegen keresztül próbált eljutni a szórakozóhely egyik pontjából a másikba – nyilatkozta védőügyvédje. Az italt tartó keze elé tette a szabad kezét, hogy ne öntsön le senkit, és amikor egy férfi majdnem nekiment,  érintéssel védte ki az ütközést. A férfit a csípőjénél érte az érintés, és ez olyannyira feldühítette, hogy azonnal rendőrt hívott.

20-30 perccel később már le is tartóztatták a brit turistát alkoholfogyasztásért és illetlen viselkedésért, majd az Al Barsa börtönbe vitték, ahol öt napot töltött el, mielőtt óvadék ellenében kiengedték. Ha bűnösnek találják, akár évekre is rács mögé kerülhet. De már így is rengeteg kellemetlensége származott az esetből. Elvesztette a munkáját és eddig 30.000 fontot költött ügyének tisztázására, egyelőre hiába. Tárgyalásának dátumát  megváltoztatták anélkül, hogy őt vagy ügyvédjét értesítették volna, és mivel ezért nem jelentek meg a bíróságon, további 30 napot őrizetben kell töltenie. A brit külügyminisztérium a helyi konzulátussal karöltve próbálja kiszabadítani a férfit, de úgy látszik, egyhamar nem fog pont kerülni az ügy végére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. kakambuki

    Két kemény parasztmaflást kellett volna produkálnia rögtön. Abból értenek arrafelé!

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez