Kizárták az Oscart osztó Filmakadémiáról Harvey Weinsteint, a szexuális ragadozót

Meghaladta a szükséges kétharmadot a szavazatok száma – közölte a hollywoodi Filmakadémia, mely csak a legritkább esetben zár ki valakit a tagjai közül.

Roman Polanski, akit fiatalkorú lányok elleni nemi erőszak miatt el is ítéltek az Egyesült Államokban, ma is tag, bár nemigen utazik a helyszínre, mert fél, hogy letartóztatják. Amióta a New York Times az első cikket közölte Harvey Weinstein szexuális zaklatásairól az elmúlt évtizedekben, áradnak a panaszok a sajtóban és nemcsak az Egyesült Államokban. A brit és a francia sajtó is naponta közli színésznők beszámolóit arról, hogy Weinstein, a befolyásos producer szexuális ragadozóként miket művelt. Testvére, aki ugyancsak producer Hollywoodban, elhatárolódott tőle, mondván, hogy Harvey beteg. Aztán azt is hozzáfűzte: amúgy mocskos gazember!

A Harvey Weinsteint a soraiból kizáró Filmakadémia példát akart statuálni: véget ért a szexuális zaklatás időszaka. És egyben a hallgatásé is, hiszen Harvey Weinstein közismert szexuális ragadozó volt, de ezt sokáig eltussolták, hiszen a befolyásos producer élet és halál ura volt Hollywoodban. Ahol ráadásul nem volt egyedül. A szereposztó díványon dőltek el nagyon gyakran a sztárszerepek. Most a Filmakadémia fogadkozik: ennek immár vége! A rendőrség pedig az óceán mindkét partján: az USA-ban és Nagy-Britanniában előzetes vizsgálatot indított Harvey Weinstein ügyében. A 65 éves bukott producerkirály eközben Arizona államban egy méregdrága klinikán szexuális elvonókúrán vesz részt. Talán erre korábban is sort keríthetett volna…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez