Rengetegen regisztráltak Angliában a poligám társkereső oldalon

Több mint 100 ezren regisztráltak már a secondWife.com társkereső honlapon. Amely címében hordozza azt, hogy második, sőt esetleg harmadik vagy negyedik nejhez is hozzásegíti a hithű muzulmán férfiakat Nagy-Britanniában.

Bár törvényesen valakinek csak egy felesége lehet a brit jog szerint, de a mecsetben megkötött házasságokat a jog nem korlátozza. Márpedig sok muzulmán úgy véli: ma is érvényes a Koránnak az a tanítása, mely szerint egy férfinak akár négy neje is lehet.

Azad Chaiwallah épp az ő számukra hozta létre társkereső honlapját. Sokan azzal vádolják, hogy ez tulajdonképpen prostitúció, mert a férfiak pénzért vásárolnak második vagy épp harmadik, esetleg negyedik feleséget, akik közül többen fiatalkorúak lehetnek. Az alapító atya elismeri, hogy fennáll ennek a veszélye, de épp ennek az elhárítására hozta létre a társkereső szolgáltatást, melyet a szebbik nem is figyelemmel kísér. Igaz, hogy a regisztráltak döntő többsége férfi, de néhányan a hölgyek közül is érdeklődnek.

Arról nem beszélt az alapító atya, hogy a fiatal lányokat gyakran a szülők adják férjhez anélkül, hogy erről megkérdeznék a menyasszonyt. Nagy-Britanniában a muzulmánok döntő többsége monogám, nemcsak azért, mert ezt írja elő a törvény hanem azért is, mert nincsen pénze második, harmadik vagy épp negyedik nejre. A társkereső oldal viszonylagos sikere mégiscsak azt mutatja, hogy sok hithű muzulmán Nagy-Britanniában is úgy véli: megengedhet magának akár két, három vagy épp négy feleséget…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez