Hazaviszik a bántalmazott csacsit Egyiptomból a svájci turisták

Az utcán látták meg a sokat szenvedett állatot. Miután szemtanúi voltak annak, hogyan bántak a szamárral és látták a sérüléseit is, úgy döntöttek: nem hagyják tovább szenvedni.

A turisták felajánlották, hogy állják az állatorvosi kezelés költségeit. Amikor pedig már elég jó állapotban lesz a csacsi ahhoz, hogy repülőre rakják, hazavitetik Svájcba – adja hírül az Egyptian Streets hírportál. 

A tulajdonos először nem akarta eladni az állatot a külföldieknek. De amikor azok jelentették az esetet a turistarendőrségnek, a rendőrök a közeli őrsre vitték, ahol létrejött az alku. A szamár 800 euróért cserélt gazdát.

A svájciak először kórházba vitték és míg a sebei gyógyultak, beszerezték az utazásához szükséges papírokat. A szamárverő korábbi tulaj állítólag azt kérte, hadd utazzon ő is, de ebbe az új gazdák nem mentek bele.

Az állatok jogainak egyik egyiptomi szószólója, Ahmed Hamed ügyvéd szerint a kóbor állatokkal úgy bánnak az észak-afrikai országban, ahogy azt Európában elképzelni sem tudják. A kóbor kutyákat gyakran egyszerűen lepuffantják vagy megmérgezik, ahelyett, hogy állatmenhelyre vinnék őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez