Nem a saját akaratából távozott a szexuális zaklatással vádolt brit védelmi miniszter

Ezt az a nő mesélte el a sajtónak, akinek a térdét többször is megfogta a parlamentben anélkül, hogy a hölgy erre engedélyt adott volna. Az eset 15 éve történt, de Michael Fallon hadügyminiszter úgy érezte, hogy a helyzete tarthatatlanná vált a jelenlegi körülmények között.

Amióta Harvey Weinstein botránya kirobbant Hollywoodban, sok országban lavina indult meg olyan tekintélyes férfiak ellen, akik helyzetüket kihasználva szexuálisan zaklatták a nekik kiszolgáltatott nőket.

A konzervatív párt vezetői ösztönözték arra Theresa May miniszterelnököt, hogy rúgja ki a hadügyminisztert a régi szexuális zaklatási eset miatt. A konzervatívok attól tartanak, hogy más ügyekre is fény derül. Épp ezért programot fogalmaztak meg, mely szerint véget kell vetni az “öltözők kultúrájának ” a brit politikában is. Korábban a brit parlamentben a képviselők személyi asszisztenseit az állam által fizetett prostiknak tekintették sokan. Most May asszony attól tart, hogy megindul a frontális támadás a képviselők ellen, pedig a Brexit miatt amúgy is szorongatott helyzetben van a kormánypárt Nagy-Britanniában.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez