Meztelenül az asztalnál: nudista étterem nyílt Párizsban

A ruhákat az erre kialakított öltözőben kell hagyniuk a vendégeknek, mielőtt megkezdenék a vacsorát.

Igazi ünnepnap volt a péntek a párizsi naturistáknak: új hellyel bővült ugyanis azoknak a tereknek a száma, ahol rosszalló tekintetek nélkül, meztelenül mutatkozhatnak. Az O’naturel étterem hivatalos megnyitója pénteken volt a Le Parisien szerint, csütörtökön azonban már letesztelték a helyet a Párizsi Naturista Egyesület tagjai – akik a kezdetektől támogatták az ötletet.

000naturel

A 40 fős vendéglátóhelyen egy fogás körülbelül 30 euróba kerül, az asztalhoz azonban csak meztelenül lehet leülni, a ruhákat az étterem bejáratánál lévő öltözőben kell hagyni. Az újság megszólította a szomszédokat is, akik közül szinte senkit nem zavar a különös étterem – kívülről ugyanis teljesen átlagos. A párizsi egyébként nem az első nudista étterem: korábban Londonban nyílt meg a Bunyadi, amely szintén egyedi gasztronómiai élményeket kínál a naturistáknak. A párizsi O’naturel étterem a rue de Gravelle-n várja azokat, akik legszívesebben ruha nélkül vacsoráznának.

A naturista szervezet felmérése szerint Franciaországban több mint 2.6 millió nudista van és ők egyre több helyen hódolhatnak ennek az életmódnak: országszerte 460 helyszínen meztelenkedhetnek – beleértve 155 kempinget és 73 strandot is. Augusztusban pedig megnyílt a francia főváros első nudista parkja is, a Bois des Vincennes egyik elkerített részén.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez