Miért nevez engem vénnek, amikor én sosem írtam róla, hogy kis dagi? – Trump Kim Dzsongunról

Az amerikai elnök ázsiai útjának végéhez közeledve hosszú Twitter-üzenetben fejtette ki a véleményét az aktuális kérdésekről. Korábban nemigen használta a Twittert a körút során, mert Kínában ez a kommunikációs rendszer tiltott.

Pekingben persze közölték Donald Trumppal, hogy ő természetesen kivételt jelent, de az Egyesült Államok elnöke nem sietett ezt kipróbálni. Ezért a világ csak most tudta meg, hogy Hszi Csin-ping elnök megígérte neki: újabb szigorú szankciókat léptet életbe a világot atomháborúval fenyegető Észak-Koreával szemben. Trump kitért arra is, hogy mennyire zavarja őt, hogy az ifjú diktátor, a 33 éves Kim Dzsongun vén marhának titulálja őt. “Én sohasem neveztem őt kis daginak, vagyis próbálok barátságos lenni!” – hangsúlyozta Donald Trump, aki nem zárta ki, hogy egyszer majd sor kerülhet a személyes találkozóra is. Pekingben ezt javasolták Trumpnak, mert tudják, hogy Kim Dzsongun álma az, hogy egyenrangú partnerként fogadják a Fehér Házban.

Trump Twitteren kifejtette a véleményét Oroszországról is. Vietnamban az ázsiai és csendes-óceáni vezetők csúcstalálkozóján végül mégiscsak sor került valamiféle kurta-furcsa Trump – Putyin találkozóra. Ezzel kapcsolatban Trump hazai ellenfeleit, a demokratákat bírálta: mikor értik meg azok a bolondok, hogy mennyivel jobb, ha a kapcsolatok javulnak Oroszországgal?! Moszkva sokat segíthet Észak-Koreában, Szíriában, Ukrajnában és másutt is – hangsúlyozta az USA elnöke. Az amerikai kémelhárítás szerint Moszkva beavatkozott tavaly az USA választási kampányába. Putyin ezt tagadja. Trump Twitter-üzenetéből kitűnik, hogy az amerikai elnök hisz neki. Ez nem különösebben meglepő, hiszen az amerikai kémelhárítás épp azt rója fel az oroszoknak, hogy Donald Trumpot támogatták tavaly az elnökválasztás során Amerikában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez