“A Nyugat rövidlátó politikájának eredménye az Iszlám Állam!”

Erről beszélt Putyin orosz elnök kabinetfőnöke amikor az állam és a vallások viszonyát vázolta fel. Korábban a hírszerzés egy tábornoka azt állította: a Kalifátus vezérkarát az USA és Nagy Britannia befolyásolja, hogy így gyengítse Oroszországot!

Keresztények és más vallási kisebbségek életveszélybe kerültek a Közel-Keleten és Észak-Afrikában az iszlamista fanatizmus miatt- hangsúlyozta Szergej Ivanov. Putyin orosz elnök kabinetfőnöke szerint “a Nyugat rövidlátó politikája az oka a Kalifátus létrejöttének.” Utalt arra, hogy keresztények ezrei menekültek el Moszul városából Kurdisztánba. A Kalifátus területén életveszélyben vannak azok a keresztények, jazidik, drúzok és más vallási kisebbségek, melyeket a fanatikus iszlamista szervezet hitetlennek vagy eretneknek tekint. Több száz templomot leromboltak a fanatikus dzsihád harcosok, akik sok papot és apácát is megöltek.

Oroszország Aszad elnököt támogatja Szíriában miközben a “Kalifátus” harcosai az ő megbuktatását akarják elérni. Nyugati titkosszolgálatok azt állítják: Szíria korábban együttműködött a azélsőségesekkel épp az USA-val szemben Irakban. Az orosz katonai hírszerzés egyik vezetője viszont  kerek perec kijelentette: a Kalifátus egész vezérkara egyes NATO államok befolyása alatt áll. Külön kiemelte az Egyesült Államokat és Nagy Britanniát. Nyikolaj Puskarjov tábornok azt írta az orosz sajtóban: az amerikai és brit hírszerzés képezte ki a Kalifátus vezérkarának jó részét, amely ma is együttműködik velük. A cél Oroszország meggyengítése a térségben, és a dzsihád kiterjesztése Oroszország déli területeire!- írta az orosz hírszerzés tábornoka.

Obama elnök koalíciót hirdetett a Kalifátus ellen, de ebben csak a nyugati államok és szövetségeseik vesznek részt. Oroszország szövetségese, Aszad szíriai elnök felajánlotta az együttműködését, de Washingtonban ezt nem fogadták el. Így fordulhatott elő, hogy egy órán belül ugyanazokat a célpontokat bombázta az amerikai és a szíriai légierő Rakkaban, a “Kalifátus” fővárosában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez