A Luftwaffe is neki áll bombázni az Iszlám Államot

A németek azonban jelezték, hogy nem fognak együttműködni az oroszokkal.

A német légierő az USA vezette koalícióban vesz részt – közölte Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, aki azt is elmondta, hogy az oroszoknak semmilyen információt nem fognak kiadni a küldetéseikről. A német védelmi miniszter leszögezte, hogy az oroszoknak csupán annyit árulnak majd el, hogy vadászgépjeik merre fognak tartani, nehogy „összeütközzenek” az orosz gépekkel a szíriai légtérben. A küldetések során összegyűjtött információk és képeket kizárólag az USA vezette koalíción belül fogják megosztani- tette hozzá Ursula von der Leyen védelmi miniszter.

Oroszország szeptember 30. óta bombáz Szíriában. Putyin elnök még november 26-án szólította fel a nemzetközi közösséget arra, hogy „egyesítsék erőiket” az Iszlám Állam elleni küzdelemben. A nyugati hatalmak azonban elítélik az oroszokat mondván, hogy Moszkva első sorban azok ellen a lázadók ellen hajt végre légicsapásokat, akik hivatalosan is az ország politikai ellenzékeként tartanak számon nyugaton. Az Iszlám Állam ellen pedig csak elvétve dobnak le néhány bombát.

A szíriai ellenzéket az USA támogatja fegyverekkel, mivel őket tekintik az egyetlen olyan szalonképes erőnek, akik átvehetik a hatalmat Aszad elnöktől, aki viszont ezidáig az oroszok támogatását élvezi a levegőben és a szárazföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez