Szerelmi dzsihád: az iszlamista terroristák házasság révén toboroznak?

Egy fiatalasszonynak Indiában a Legfelső Bíróság előtt kell tanúvallomást tennie arról, hogy a férje családja erőszakkal kényszerítette-e arra, hogy áttérjen az iszlámra? Az ügy előzménye az, hogy Kerala államban a nemzeti nyomozó iroda vizsgálatot folytatott a vegyes házasságok ügyében.

89 gyanús esetet találtak. Ezekben az esetekben állítólag a hindu menyasszony nem a saját akaratából tért át az iszlámra. A kormányhoz közelálló RSS nevű szélsőséges hindu szervezet már évek óta harcot folytat az úgynevezett szerelmi dzsihád ellen. Azt állítják, hogy az Iszlám Állam házasság révén szerez új híveket magának Indiában. Ez rendkívül súlyos vád abban az országban, ahol a legnagyobb kisebbség a muzulmán: 172 millióan vannak jelenleg Indiában, melynek lakossága 1,32 milliárd.

Kerala államban a helyi hatóságok azt állítják, hogy a hindu szélsőségesek felfújják ezeket az ügyeket és ehhez felhasználják a nemzeti nyomozó irodát is. Indiában jelenleg a Dzsanata párt van hatalmon, amely a hindu többség érdekeit képviseli. Modi miniszterelnököt sokáig nem engedték be az Egyesült Államokba, mert amíg főminiszter volt Gudzsarát államban, több véres pogrom volt a muzulmánok ellen – több ezer halottal. A szerelmi dzsihád körüli vita újra szembeállíthatja egymással a hindu többséget és a muzulmán kisebbséget.

A nemzeti nyomozó irodát mindenesetre felhatalmazták arra, hogy igen intim kérdéseket tegyen fel a hindu menyasszonyoknak: szeretkezett-e a házasság előtt későbbi férjével? Járt-e a házasságot megelőzően mecsetben vagy más iszlám vallási közösségben? Erőszakkal kényszerítették-e arra, hogy áttérjen az iszlámra? Mohamed próféta tanítása szerint muzulmán férfi csakis muzulmán nőt vehet feleségül, vagyis a házasság alapvető előfeltétele az, hogy a menyasszony áttérjen az iszlám vallásra.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez