Ötéves kislányt fogyasztottak le 20 kilóval

Szaúd-Arábiában is nagy probléma az elhízás, sok a kövér gyerek. Szafia 85 kilós volt és csak kerekesszékben tudott mozogni.

Egy egész orvoscsapat vállalkozott arra, hogy segítsen ezen. Sikerült. Különösebb egészségügyi károsodás nélkül 65 kilósra fogyasztották a kislányt. Ami persze még korántsem ideális állapot, így csak az első lépésen vannak túl. De Szafia élete máris megváltozott.

szaida

A kislány azért volt ilyen nagyon kövér, mert Prader Willi szindrómában szenvedett – mondják az orvosok. Képtelen volt leállni az evéssel. Ez egy ritka genetikai rendellenesség, fő jellemzője az állandó és kielégíthetetlen éhségérzet, ami 2 éves kor körül jelentkezik.

Szafia esetében korábban semmi nem segített. Egyre nőtt a kislány súlya, légzési zavarai voltak. Végül gyomor bypass műtétet hajtottak végre rajta. Az operációt diéta és személyre szabott ételelvonás követte. Egy hónap alatt 20 kilót adott le Szafia. Mára már sokat vesztett leküzdhetetlen étvágyából és kiszállhatott a kerekesszékből is. Az orvosok abban bíznak, hogy sikerül lefogyasztani őt egy átlagos ötéves gyerek súlyára.

Forrás, fotók: Al Arabiya

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez