74 évesen meghalt Johnny Halliday, aki több mint 110 millió lemezt adott el – videó

Apja belga volt, ő maga Londonban nőtt fel, ahol művésznevét is választotta, de mégiscsak ízig vérig francia sztár volt Johnny Halliday.

Jean Philippe Smet néven látta meg a napvilágot 1943-ban, de a szülei születése után elváltak. Nagynénje nevelte fel Londonban. Ezért a francia sztárok többségétől eltérően kiválóan tudott angolul és az amerikai zene nagykövete lett Franciaországban. Első bálványa Elvis Presley volt…

Show Johnny Hallyday

Souvenirs, souvenirs (emlékek) című száma volt első nagy sikere Franciaországban, ahol hamarosan a rock első számú sztárja lett. Filmekben is gyakran szerepelt. A vonzó külsejű sztár falta a nőket. Első neje Sylvie Vartan énekesnő volt, akit fűvel fával megcsalt. Számtalan kapcsolat után, melyek közül a leghíresebb talán Nathalie Baye volt, végre lecsillapodott és megállapodott utolsó neje, Laeticia mellett. Ő jelentette be Johnny Halliday halálhírét: a férfi, akit szerettem nincs többé!

Johnny Halliday tüdőrákban szenvedett. Nemrég engedték ki a kórházból. Halálhíre egész Franciaországot megrázta. Különösen az idősebb generációt, melynek szimbóluma volt Johnny Halliday, aki leghíresebb turnéjának ezt a címet adta: életre halálra.

Fotó: Johnny Halliday és Laeticia / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez