New York külvárosainak lakóit fenyegeti egy új hibrid farkasfajta

A rendőrség figyelmeztette a városlakókat, hogy kerüljék a coywolfokat, mivel egyes példányok agresszívan viselkedhetnek.

New York külvárosaiban egyre gyakrabban észlelnek a farkasok és prérifarkasok új hibridfajaként létrejött coywolfokat, ezért a clarkstown-i rendőrség figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy amennyire csak lehet, próbálják elkerülni az állatokat. Egyes példányok ugyanis agresszívan viselkedhetnek, ami a háziállatokon kívül az emberekre is veszélyt jelent.

000cr

A ragadozók városi elterjedése az elmúlt években kezdődött meg, mára pedig szinte hétköznapinak számít a jelenlétük Észak-Amerika egyes városainak közelében. A prérifarkasnál nagyobb, de a farkasnál kisebb termetű állat ugyanis rendkívül jól alkalmazkodik a városi környezethez: nem zavarja sem a zaj, sem a forgalom, élelmet pedig bőségesen talál magának az említett helyeken. A CBS-nek egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy egy átlagosnál nagyobb példányt látott, amint az követett egy nőt. Más felvételeken pedig az látszik, hogy a ragadozók teljesen nyugodtan járnak-kelnek a lakott területeken.

000cw

David Dilworth, a Chaos Wildlife Solutions elnöke a Daily Mailnek elmondta, hogy a coywolfok miatt a  nagyobb és kisebb, vadon élő emlősök vannak elsősorban veszélyben: „Rengetegen közülük jávorszarvasra, szarvasra és kisebb vadfajokra vadásznak. Szokatlan lenne számukra is, ha megtámadnák az embereket, de mindegyik állat különálló személyiség. Kétségkívül van esély arra, hogy embereket is megtámadjanak. Mindig veszélyesek” – mondta a szakértő a témában.

 

Fotó: Facebook – Clarkstown Police Department

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez