A miénkhez hasonló Naprendszert talált a NASA

A Google mesterséges intelligenciájának segítségével fedezték fel a Kepler-90 körül keringő két új bolygót, amivel a miénkhez kísértetiesen hasonló Naprendszer mására bukkantak.

Csütörtök este nagy bejelentést tett a NASA: hivatalos oldalán osztotta meg a közönséggel, hogy a Kepler-űrtávcső és a Google mesterséges intelligenciája összehangolásával a miénkhez hasonló Naprendszert fedeztek fel, a Földtől 2500 fényévnyi távolságra. A Kepler-90 körül ugyanis két új bolygót észleltek, amivel nyolcra emelkedett a csillag körül keringő bolygók száma.

A történelminek számító felfedezés ellenére kevés az esély rá, hogy a mi bolygónkhoz hasonló élet alakult ki a másik naprendszerben. Ennek oka, hogy a Kepler-90 csillaghoz közelebb keringenek a bolygók, mint a mi naprendszerünkben, így még a legtávolabbi bolygón is 430 Celsius fok körüli lehet a hőmérséklet.

000kepler

A Kepler-űrtávcső és a mesterséges intelligencia együttes alkalmazásával a korábbinál jóval több bolygó felfedezésére lehet esély. Az új módszertan alapja ugyanis az, hogy az űrtávcső által gyűjtött adatbázisból a mesterséges intelligencia képes kiszűrni azokat a mintákat és elemeket, amelyek eddig még felfedezetlen bolygók létezésére utalnak.

 

Fotó: NASA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez