Nyilvános kivégzés a kínai stadionban

Több ezer ember nézte végig 10 kábítószerkereskedő perét Lufeng városában, Kína délkeleti részén. Ez az amfetamingyártás központja a Mennyei Birodalomban. A rendőrség meglehetősen reménytelenül küzd a kábítószerrel üzletelő maffiák ellen.

A mostani eset jó példa arra, amikor néhány drogkereskedőt elkapnak Kínában és ilyenkor példát statuálnak – nyilvánosan. A stadion előtt zajlik a per, ahol a vádlottaknak semmi esélyük sincsen. Az ítéletet meghozták előre, és annak kihirdetése után ki is végzik a halálraítélteket.

Az ilyen nyilvános perek és kivégzések teljesen megszokottak voltak a Mennyei Birodalomban. Ezt a hagyományt a kommunisták is átvették. A hatalomátvétel után a régi uralkodó osztály tagjait a falvak főterén végezték ki. Legkevesebb 10 millió ember halt így meg Kínában 1947 és 1949 között, amikor a kommunista párt átvette a hatalmat. Aztán a kulturális forradalom idején Mao elnök felújította a gyakorlatot: ezerszámra végeztek ki embereket nyilvánosan 1966 és 1976 között. Azóta a törvény szerint tilos ilyen nyilvános pereket és kivégzéseket szervezni Kínában, de a központi elvtársak behunyják a fél szemüket. Így kerülhetett sor arra, hogy 10 embert rövid nyilvános per után kivégeztek a stadionban Lufeng városában, Kína délkeleti részén.

Fotó: South China Morning Post

(Visited 10 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Európában is így kéne tenni!

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez