Megakadályozta fia gyilkosának kivégzését egy apa

Szaúd-Arábiában a megbocsátás ritka pillanatára ébredt Hafr al-Batin városa. Egy apa megbocsátott a fia gyilkosának, alig valamivel azelőtt, hogy az illetőt kivégezték volna.

Baddah bin Rashid al-Sahli fiát négy évvel ezelőtt szúrta le egy elmérgesedett vita hevében egy férfi. Akit aztán halálra is ítéltek a gyilkosságért. Többször próbáltak kegyelmet kérni neki, de sikertelenül. Az áldozat családja visszautasította a pénzt, amivel a gyilkosé a helyi törvények szerint megválthatta volna az elítélt életét, hiába volt szó nagyon komoly vagyonról.

A kivégzés kitűzött napján, szerdán azonban váratlan fordulat történt. A helyi mecsetből férfiak csoportja kísérelte meg a csaknem lehetetlent, a közvetítést az utolsó előtti pillanatban a két család között. A hajnali ima után felkeresték az áldozat édesapját, és arra kérték, hogy mentse meg a gyilkos életét. Ebben az esetben ugyanis elmarad a kivégzés, a törvények szerint a család kegyelmet adhat.

Az édesapa meghatódott, és, ahogy a helyi sajtó írja, a könyörületesség csodálatos példáját mutatta. De hozzátette: csupán Isten kedvéért teszi ezt. Amint ennek híre ment, a város lakói sorra keresték fel a férfit, hogy köszönetet mondjanak azért, amiért “ilyen nemesen viselkedett”. Annál is inkább, mert ingyen bocsátott meg, miután visszautasította a forintban milliárdokra rúgó megbocsátási pénzt.

A Közel-Keleten nem ez volt az első ilyen eset. Tavaly Iránban egy édesanya bocsátott meg az akasztófa alatt annak, aki megölte a fiát. Igaz, előtte lekevert neki egy hatalmas pofont. A kivégzés akkor is elmaradt.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez