10 millió eurót nyertek egy idősotthon dolgozói a spanyol karácsonyi lottón

A spanyol felnőttek 98 százaléka vesz szelvényt a sorsolásra. A szerencsés nyertesek egy olyan városban élnek, ahol ötből egy ember munkanélküli.

A Sagrado Corazon idősek otthonában nagy öröm érte az ott dolgozókat: a pénteki karácsonyi lottó sorsolásán több, mint 10 millió eurót nyertek ugyanis a kollégák. Ezen az összegen összesen 26-an osztoznak. Ők a sorsjegyeket egy ott önkénteskedő kamionsofőrtől vették, az 54 éves Jesus Martineztől, aki saját magának is vásárolt a lottóból. Saját szelvényei 800.000 eurót értek, míg az idősek otthonának a dolgozói 10.4 milliót vihettek haza – hála a szerencséjüknek. A nyertesek Campo de Criptana városában élnek, ahol a lakosság közel 20 százaléka munkanélküli, így különösen jól jött a nyeremény sok családnak. 000lottery

Az El Gordo lottó – a spanyolok körében Lotería de Navidad – az egyik legnépszerűbb tombolajáték, ami több, mint 200 éves múltra tekint vissza. A karácsonyi ünnepek alatt rendezik meg, és ezt tartják a világ legnagyobb lottójátékának, amelyen egy átlagos szelvény 20 euróba kerül. Idén 2.38 milliárd euró értékű nyereményt osztottak szét a pénteki sorsoláson, több ezer szerencsés nyertes között.

Fotó: AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez