Julia Roberts: alapvetően vidéki lány vagyok, imádok kötni

Hollywood egyik legnagyobb női sztárja Londonban a Corinthia szállodában találkozott európai újságírókkal, abból az alkalomból, hogy bemutatják új filmjét, melynek címe Wonder (Csoda). Julia Roberts Isabel szerepét alakítja, egy olyan anyáét, akinek a kisfia arcdeformitással született. “Csak ki ne gúnyolja a többi srác!” – mondja a filmben Julia Roberts, aki teljesen átérzi a szerepét, hiszen neki is három gyermeke van.

“Olyan filmekben szeretek játszani, ahol egy nő küzd az igazáért! Ebből a szempontból az Erin Brockovich vízválasztó volt a pályámon (ezért a filmért kapott Oscar-díjat 2001-ben – a szerk). Azóta úgy válogatok a filmek között, hogy lehetőség szerint elkötelezett nő legyen a főszereplő. Talán csodálkoznak, de én a Pretty Woman főszereplőjét is elkötelezettnek tekintem. Egy olyan nőnek, aki nem törődik bele abba, hogy csak egy kis prosti a Hollywood Boulevardon. Küzd a szerelemért és a társadalmi felemelkedésért. Szembemegy azzal, hogy valakinek a sorsát meghatározza az, hova születik. Végül elszántsággal és nőies ravaszsággal el is éri azt, amit akar! Szeretek olyan szerepeket játszani, melyek szinkronban vannak a magánéletemmel. Szeretek olyanokkal együtt filmet készíteni akik a barátaim: George Clooney, Steven Soderbergh vagy Owen Wilson, aki ebben a filmben a férjemet alakítja.”

Julia Roberts nem is titkolja, hogy munkaőrült: 50 éves és már 50 filmet forgatott! Régebben alig ért véget az egyik forgatás, máris kezdődött a következő , de a házasság ezt megváltoztatta. Tizenöt éve él ugyanazzal a férfival, három gyerekük van. “Vidéki lány vagyok, aki Georgiában nőtt fel. Ott, ahol az Elfújta a szél játszódik. Nagyon kötődöm a gyökereimhez. Imádok például kötni!”

Hogyan osztja be az idejét ? Melyik a fontosabb: a film vagy a család? “Nem helyezem a családot a film elé! Igyekszem párhuzamosan futtatni a családi életemet és a karrieremet. Ez olykor nem könnyű és akkor bizony dönteni kell. Mindig a konkrét helyzettől függ az, hogy miképp döntök.”

Hogy él? Hova jár vásárolni? “Egy kis koreai fűszeres a kedvencem Malibuban. Nála vásárolok. Nekem a környezettudatosság nagyon fontos. Nem használok például szappant, mert azzal károsítanám a környezetet!” – mondta Julia Roberts az európai újságíróknak Londonban, abból az alkalomból, hogy bemutatják az új filmjét Wonder címmel Európában.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez