Robert Downey kirohant a stúdióból, amikor a drogról faggatták

Még csak 6 éves volt a most 50 éves hollywoodi sztár, amikor édesapja marihuánát adott neki. Később Robert Downey Junior börtönbe is került emiatt. Aztán a fiát, Indiót is elkapták 20 éves korában drogfogyasztásért.

A szomszéd ház egyik ágyában ébredt fel Robert Downey Jr., miközben feltételesen volt szabadlábon. A színészt három év börtönre ítélte a bíróság, és ebből egyet le is ült. Ha az ember egyik nap még egy luxusszálloda 2000 dolláros lakosztályában lakik, másnap pedig a börtönben ébred, akkor nem éppen liberálisként hagyja ott a fegyházat. Így összegezte börtöntapasztalatait annak idején Robert Downey Junior a New York Times-ban. Most a londoni televíziós stúdióban erről faggatta őt a riporter. A meghívás oka az volt, hogy az Avengers: The Age of Ultron című filmet most mutatják be Európában. Addig nem is volt semmi baj, amíg a filmről esett szó. Ám amikor a Channel 4 riportere a színész és a kábszer kapcsolatát kezdte el vizsgálni, akkor Robert Downey Jr. kitört, és sietve elhagyta a stúdiót.

Talán nem véletlenül: a sztár élete elválaszthatatlan a kábítószertől, melyre az édesapja szoktatta rá még gyerekkorában. 1971-ben szerezte az első tapasztalatot, amikor még csak hatéves volt. Később partnerkapcsolatait is tönkretette a drog. Ezért szakított vele Sarah Jessica Parker, aki a barátnője volt. És ezért vált el tőle neje, aki Indio nevű fiával ajándékozta meg. Maga a színész közben leszokott a szerről – legalábbis ezt állítja magáról. Újra megnősült, második fia született. Nagy sikert aratott az Iron Man című filmben, mely 4 milliárd dollárt kaszált világszerte. Robert Downey Jr. – hála ennek a filmnek – 75 millió dollárral lett gazdagabb egyetlen év alatt.

Csakhogy újra beütött a mennykő: fiát, a 20 éves Indio Downeyt is letartóztatták drogozás miatt. “Úgy látszik, nálunk ez családi ügy, a génjeinkben van” – nyilatkozta akkor, amikor a fia letartóztatásáról értesült. Most, hogy erről kérdezték volna, kirohant a londoni stúdióból Robert Downey Jr., akinek hollywoodi karrierjét csaknem tönkretette a drog, melyet szerető édesapja adott neki először akkor, amikor csak hatéves volt.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez