A mosdóba menekültek, de csapdába estek – tűz Mumbaiban

Helyi idő szerint éjfél után ütött ki tűz az indiai nagyváros egyik bevásárlóközpontjának tetőéttermében. 15-en meghaltak.

Fél óra múlva már az egész épület lángokban állt – adta hírül a helyi média. A Times of India szerint a vendégek közül többen a mosdóba menekültek, de csapdába estek. Mindannyian megfulladtak.

Főként nők haltak meg, akik barátnőjük 28. születésnapján tartottak bulit az étteremben. Az ünnepelt is az áldozatok között van, ezt az édesapja közölte a Reuters hírügynökséggel. Ram Nath Kovind elnök részvétét fejezte ki a családoknak.

Az épület, a Kamala Mills egy átalakított ipari terület Mumbaiban, több menő vendéglő és bár mellett szálloda és irodák találhatók benne, a többi közt több országos tévécsatorna is a bérlői közt szerepel.

A tűz okait még vizsgálják. A BBC egyik szerkesztője is az étteremben volt a barátaival, amikor a tűz kitört. Ő arról számolt be, hogy hirtelen valaki kiabálni kezdett, hogy meneküljetek, tűz van. A lángok másodpercek alatt elborították a helyiséget, még mielőtt felfogták volna, hogy tényleg baj van. A vészkijárat már égett akkor, de ők még ki tudtak jutni. Amikor rohantak lefelé a lépcsőn, még hallották, hogy robbanások rázták meg a tetőt.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez