A fehér fajt kívánja megvédeni a bevándorlóktól a jobboldal egyik vezére Lombardiában

Attilio Fontana szeretne Lombardia elnöke lenni, és erre meg is van minden esélye. Az Északi Liga politikusát sokan támadják, de talán még többen támogatják, amikor a migránsok ellen beszél.

“Meg kell védenünk a fehér fajt! Ha hagyjuk, hogy a migránsinvázió folytatódjon, akkor az elpusztíthatja az egész civilizációnkat!” – mondta választási kampánya során Attilio Fontana, aki hozzátette :” ez nem rasszizmus, nem idegengyűlölet, hanem egyszerű racionális következtetés!” A kritika hallatán a politikus visszakozott egy kissé, de mondanivalója lényegén nem változtatott.

Silvio Berlusconi, aki sokáig Itália kormányfője volt és ma is Lombardia erős emberének számít, megvédte politikustársát és szövetségesét. A veterán vezér “szerencsétlen kifejezésnek” nevezte a fehér faj védelmét, de utána azt mondta : “ne a szavakon lovagoljunk, hiszen az európai identitás a tét!”

A migránskérdés az egyik legfőbb témája az olasz választásoknak hiszen Itália az EU egyik frontállama. A baloldali kormány egyezményt kötött a líbiai milíciákkal, hogy állítsák meg a migránsinváziót még Líbiában. Ezt az egyezményt sok emberi jogi szervezet bírálja, de az olasz jobboldal helyesli, pontosabban kevesli.

Március negyedikén tartják a választásokat Olaszországban. Ekkor döntenek Lombardia politikai jövőjéről is. Az országos választás teljesen bizonytalan: a populista Öt csillag legalább annyi szavazatra számíthat, mint a most kormányon levő baloldal. A mérleg nyelvét Silvio Berlusconi ex-miniszterelnök alkothatja. Az olasz választásokat izgalommal figyelik Brüsszelben is, hiszen a 60 milliós Itália az EU egyik alapító nagyhatalma. A politikai patthelyzet akadályozhatja az olasz gazdaság megreformálását éppúgy, mint az eurozóna átalakítását, melyet Macron francia elnök szorgalmaz elsősorban.

Fotó: milano.corriere.it

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez