A pápa adott össze egy párt 12 ezer méter magasan – videó

Ilyen még nem volt a római katolikus egyház történetében: egy fiatal pár a pápa jelenlétében mondta ki a boldogító igent egy repülőgép fedélzetén, 12 ezer méter magasban! Hogy történt a nevezetes eset?

Két fiatal légiutaskísérő össze kívánt házasodni 2010-ben. Az egyházi esküvőt Chile fővárosának katedrálisában akarták megtartani. Ám jött egy földrengés és a templom megrongálódott. Az egyházi esküvőt lefújták, de a polgárait megtartották. A házaspárnak már van két kislánya is.

Amikor megtudták, hogy Ferenc pápa Chilébe látogat és az ő légitársaságuk gépén fog utazni, azt kérték, hogy mindketten felkerülhessenek a pápai gépre. Miután ezt sikerült elérni, a gép fedélzetén odafordultak a Szentatyához, hogy közös fényképet készíthessenek vele. Ferenc pápa készséggel állt a rendelkezésükre. Ekkor mindenki meglepetésére a fiatal pár megkérte a pápát, hogy adja őket össze a repülőgép fedélzetén. Ferenc pápa meglepődött, de miután megkérdezte a két légiutaskísérőt, hogy csakugyan ezt akarják-e, szívesen vállalkozott a feladatra. A pápa kíséretéből kerültek tanúk is. Így a légiutaskísérő pár immár úgy szállhatott ki a repülőgépből Chilében, hogy Ferenc pápa aláírása is ott díszelgett a házassági okmányukon.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez