10 hely, ahová mindenképpen el kell mennie – bakancslista egy igazi utazási szakértőtől

Kiss Róbert Richard ajánlásával nem lőhet mellé az utazó, hiszen a világ legszebb helyeit és eseményeit saját élményei alapján állította össze a turisztikai szakújságíró.

Cseresznyefa-virágzás Japánban, szilveszter a Times Squere-en, merülés a cápákkal Oahu szigetén – a többi között ezek a célpontok szerepelnek azon a tízes listán, amit Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró osztott meg a nézőkkel a Fem3 Café műsorában. A bakancslistán az utazás szerelmesei a világ minden tájáról szemezgethetnek úti célokat, hiszen azon ugyanúgy szerepelnek európai célpontok, mint tengerentúli, nagyvárosi látnivalók, vagy turistacsalogató, egzotikus szigetvilágok.

A lista első helyén szereplő cseresznyefa-virágzást mindenképpen érdemes beiktatni a látnivalók közé, ha Japánban jár az ember, hiszen látványban csodálatos és a köré épült tradíciók miatt is különleges élmény. Március harmadik hetétől egészen május elejéig látható minden évben a szigetország különböző részein, így fontos a jó időzítés. Felejthetetlen élmény még az afrikai szafari, ahol testközelből látható a páratlan állatvilág, de kihagyhatatlan a tengerek és óceánok élővilága is. Oahu szigetén például cápák között is merülhet az, aki nem fél a ragadozók közelségétől.

000malfi

A bakancslista további pontjai: esküvő a Maldív-szigeteken, vásárlás a Gum áruházban Moszkvában, fürdés a Copacabanán, Rióban, kipróbálni az Infinity medencét Phi Phi szigetén, szilveszterezni a Times Square-en és megnézni hajnalban a buharai mecset tükörképét a tóban. Európában a velencei karnevált emelte ki a szakértő, ami Magyarországról a legkönnyebben elérhető célállomás – buszos, szervezett utakon akár egy hétvégére is belefér.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez