Turistatragédia a kórházban: ha nem fizetnek, lekapcsolom a gépet

7.000 angol fontot követeltek a kómában levő brit turista ismerőseitől egy kórházban Hurghadában, Egyiptomban. A 39 éves brit férfi tevetúrán vett részt. Összeesett. Kórházba szállították, ahol megállapították: dialízisre szorul a veséje miatt.

Egy darabig kapta is a kezelést, de a biztosítótársaság kiderítette: korábban nem vallotta be egy kórházi ügyét, ezért a kötvénye érvénytelen! 7.000 fontot követelt a kórház, de az ismerősök nem tudtak fizetni. Erre kikapcsolták a dialízist végző berendezést az egyiptomi orvosok. A kétségbeesett ismerősök a brit konzulátust hívták, de hiába! A 39 éves brit férfi kómába esett és meghalt.

Az eset még tavaly történt Egyiptomban, de a rokonok bírósághoz fordultak Nagy-Britanniában. Most megkezdődött a bírósági tárgyalás, melynek döntenie kell arról, hogy hibázott-e valaki a 39 éves brit polgár halála ügyében. A rokonok mindenekelőtt a brit külügyet hibáztatják, mert az egyiptomi konzulátus a füle botját sem mozdította, pedig legalább ötvenszer hívták a kómában levő brit polgár miatt a kórházból Hurghadán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez