Szőke szakállra emlékeztek – Ön tudja, hogy ki volt?

A Vadrózsa étterem falán – mely a 130 filmben szereplő magyar származású hollywoodi sztár otthona volt – halálának évfordulóján a Magyar Hollywood Tanács tagjai megkoszorúzták Szőke Szakáll – született Gartner Sándor emléktábláját.

A kor népszerű mérnökével, Kocsis Tivadarral építtetett villájából lett a háború utáni Budapest egyik leghíresebb étterme, a mai Vadrózsa. Biztosan büszke lenne rá, a színházon és a filmen kívül ugyanis nagy szerelme a gasztronómia volt. Könyvet is írt a témában, sajátságos, humoros stílusában.

DSCF0294

DSCF0295

Van abban valami sorsszerű, hogy a konyhaművészetért ennyire rajongó Szőke Szakáll egy pincér szerepében (Casablanca) vált világhírűvé a vásznon, egykori otthonában pedig ma étterem működik.

emlékhely az étteremben

jobbra Bokor Balázs

Születésének és halálának évfordulójára ezért az életét összefoglaló vetítéssel egybekötött vacsorával emlékezett a Magyar Hollywood Tanács (MHT). Ezen ott volt többek közt Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilm-rendező és dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapítója.

Rófusz Ferenc Oscar díjas rajzfilmfilmrendező

DSCF0299

Bokor Balázs, a MHT vezetője elmondta, hogy körülbelül 500 magyar vagy magyar származású hollywoodi híresség van és a Tanács célja  ezeknek megismertetése a magyar közönséggel.

Hubai Gergely

A vacsora szünetében Hubai Gergely filmzene-kritikus tartott filmbetétekkel tarkított előadást Szőke Szakállról, akinek kedvence a rozmaringos borjúcsülök volt erdei gombás taglietellével.

Szőke Szakáll kedvesnce

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez