28 millióan jelentkeztek 90 ezer állásra Indiában

Nagyszabású korszerűsítési programot jelentett be az Indian Railways, mely a világ nyolcadik legnagyobb munkáltatója.

Az indiai vasúttársaság igazgatója elismerte, hogy az elmúlt években elhanyagolták a fejlesztést, de most 105 milliárd euró értékben terveznek beruházásokat. Többi között India első gyorsvasúti pályáját, mely Mumbait, az egykori Bombayt köti össze Ahmedabaddal, India ötödik legnépesebb városával.

A fejlesztések miatt kiírtak egy álláspályázatot az interneten, mely szombaton zárult le. A 90 ezer helyre több mint 28 millió jelentkezés érkezett be. Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy a választások előtt indít ilyen kampányokat és az állásokat azok kapják, akiket a kormányzó BJP erre alkalmasnak tart. A kormányzó párt arra hivatkozik, hogy felvételi vizsga van, és ennek alapján történik a kiválasztás.

Narendra Modi miniszterelnök legutóbbi megválasztása alkalmából 100 millió új munkahelyet ígért az 1,3 milliárd lakosú Indiában. Ehhez képest a vasút 90 ezer állása nem tűnik túlságosan soknak. India az elmúlt években igen dinamikusan növekszik, de a munkanélküliség nem csökken a kívánt mértékben. A túlnépesedett falvakból ugyanis milliószámra tódulnak az emberek a nagyvárosokba, ahol nincs elég munka a kevéssé képzett vidékiek számára. India azt tervezi, hogy 2050-re a világ legnépesebb állama lesz és gazdasági teljesítményét csakis Kína és az Egyesült Államok múlja majd felül…

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez