Lezuhant egy katonai gép: 257 halott Algírnál

Legkevesebb 257 halottja van az Algéria északi részén történt légi szerencsétlenségnek – közölte az észak-afrikai ország védelmi minisztériuma.

A katonai gép a Boufarik katona reptérről szállt fel reggel – a katasztrófa röviddel azután történt, hogy a repülő a levegőbe emelkedett. Az áldozatok zöme katona, illetve családtag. A legénység 10 tagú volt. Egyelőre nem tudják, mitől zuhant le a gép, vizsgálatot rendeltek el.

Az áldozatok maradványainak azonosítása folyik, a videókon csak azt látni, ahogy füst jön a roncsból. A vezérkari főnök a helyszínre sietett Algírból. A gép egy orosz gyártmányú Iljusin II-76-os volt. A fedélzetén utazott a Nyugat-Szahara Marokkótól való elszakadásáért algériai támogatással küzdő Polisario Front 26 tagja is – jelentette a BBC.

Ez a legtöbb áldozatot követelő légi katasztrófa 2014 júliusa óta, amikor is a Malaysian Airlines MH17-es járatát Kelet-Ukrajna fölött lelőtték. Ott 298-an haltak meg. Algériában négy évvel ezelőtt volt egy, a maihoz hasonló baleset: ott is egy katonákat és családtagjaikat szállító gép járt szerencsétlenül, akkor 77-en vesztették életüket.

Képünkön egy Il-276-os / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez