Afrika-konferencia a Közszolgálati egyetemen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Biztonságpolitikai Szakkollégium a második alkalommal rendezett Afrika konferenciát – ezúttal a Magyar Afrika Társasággal (AHU) közösen.

A konferencia célja volt bemutatni Afrika sokszínűségét, az ottani kihívások és lehetőségek összetettségét és hogy milyen sok szempontból lehet kutatni, vizsgálni a fekete kontinenst. A rendezvényt Balogh Sándor, az AHU elnöke nyitotta meg.

Balogh Sándor
Balogh Sándor

Az első blokk elején Kutasi Szabolcs, a Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ (HTCC) kereskedelmi igazgatója bemutatta szervezetüket. Négy kontinensre kiterjedő, egyre bővülő hálózatuk nagy segítség a magyar üzletembereknek a számukra ismeretlen területeken. Jól felkészült szakembereik a kirendeltségeken segítik a kiutazókat és természetesen online is szívesen adnak tanácsot, információt.

Kutasi Szabolcs
Kutasi Szabolcs

Dr. Késmárszky Róbert fül-orr-gégész,fej-nyaksebész szakorvos rengeteg trópusi tapasztalattal rendelkezik, a terület szakértője. Nemrég AHU-misszióval is járt Afrikában. Érdekes előadásában beszélt a trópusi utak egészségügyi kihívásairól és a helyiek különleges betegségeiről.

Dr. Késmárszky Róbert
Dr. Késmárszky Róbert

Kiss Kamilla, az AHU humanitárius projektkoordinátora az AHU tevékenységét mutatta be az misszióktól kezdve az ugandai kórházépítési projekt beindításig, a gyermektámogatási programoktól (Bamakó, Uganda, Etiópia) az AHU mentőszolgálatig.

Kiss Kamilla
Kiss Kamilla

A szünet után először Csillik Dilara, az ASHU (Magyar Ázsia Társaság) elnöke beszélt korábbi diplomáciai munkáiról. 2009-10-ben Abujában, Nigériában volt konzul.

Csillik Dilara
Csillik Dilara

Az utolsó két előadás már szorosabban kötődött a Biztonságpolitikai Szakkollégium tevékenységéhez: Malit vizsgálta két előadó (Atkári Győző alezredes az Európai Unió Mali Kiképző Művelet összekötő főtisztje, illetve Sólyomfi Andrea Hanna PhdD hallgató) katonai és turizmusbiztonsági szempontból, míg a záró prezentációban Dr. Marsai Viktor, az NKE oktatója az Iszlám Állam szomáliai tevékenységét mutatta be.

Sólyomfi Andrea Hanna
Sólyomfi Andrea Hanna
Atkári Győző
Atkári Győző
Dr. Marsai Viktor
Dr. Marsai Viktor

DSCF0028

 

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez