Afrikai iskolába járnak a magyar sorozat szereplői

Iskolapad, ablak, világítás. Ez mind alap a magyar középsulisoknak, ám az ugandai iskolákban ez nem adatik meg a legtöbb diáknak. A Középsuli sorozat szereplői Afrikába látogattak, hogy kipróbálják a helyi iskolákat és segítsék a Magyar Afrika Társaság orvosainak munkáját.

Vannak fiatalok, akiknek több mint tíz kilométert kell gyalogolniuk azért, hogy eljussanak az iskolába. Az út pedig nem veszélytelen, hiszen rovarok, állatok és fertőző betegségek leselkednek rájuk minden bokorból.

A Nemba Primary Schoolban még ablaküveg sincs az osztályterem ablakkereteiben. Ide látogatott el Bende, Dominik, Zsanett, Zsófi, Juli és Melcsi néni. A padok zsúfolásig megteltek, amikor a fiatalok beültek a tanórákra, ahol a sorozat Melcsi nénije is beállt tanítani. A helyi tanító segítette őt. Az órák legjobb része az volt, amikor a magyar diákok és az ugandai diákok prezentálták egymásnak, hogy ők hogyan énekelnek.

Az utazás célja, hogy a Középsuli filmsorozatban bemutassák a diákok kortársaiknak, milyen kemény feladat Uganda egyes részein az iskolába járás is, hiszen kilométereket kell megtenni és ivóvíz, villany sokszor nincs a közelben. A Magyar Afrika Társasággal (AHU) együttműködve ment ki Afrikába a Középsuli, hogy a szereplők segítsék és népszerűsítsék az AHU itt dolgozó orvosainak munkáját és kipróbálják a helyi iskolákat.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez