Szögre akaszthatja az ostort az utolsó oroszlánszelídítő Nagy-Britanniában

Két oroszlánt és egy tigrist tart a farmján a 28 éves Thomas Chipperfield, aki két rossz hírrel is gazdagodott egy nap: bevonták az állatszelídítő engedélyét, és közölték vele: a nagymacskákkal nem léphet fel cirkuszban többé! Mindez az állatvédő liga nagy sikere.

Évek óta lobbiztak azért, hogy ne lehessen nagyvadakat cirkuszi mutatványokra kényszeríteni. Az állatvédők szerint a szelídítés már önmagában állatkínzás. A cirkuszi produkció pedig megalázza az állatokat, és különösen az állatok királyát: az oroszlánt.

Thomas Chipperfield híres állatszelídítő családból származik. Most új állás után kell néznie, vagy pedig külföldre helyezi át a székhelyét. Nagy-Britannia lakóinak több mint 90%-a egyetért azzal, hogy tiltsák meg az állatok részvételét cirkuszi produkciókban. Két állatcirkusz működik még Nagy-Britanniában, de ott nem alkalmaznak oroszlánokat és tigriseket. Azt még senki sem tudja, hogy mi lesz a sorsa a két oroszlánnal és az egy tigrisnek Mr. Chipperfield farmján, hiszen a cirkuszban immár nem produkálhatják magukat Nagy-Britanniában…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez