Filmfesztivál volt Cegléden

A Magyar Hollywood Tanács (MHT) nemcsak megemlékezéseivel, emlékestjeivel teljesít széles körű kulturális missziót. Vetélkedősorozatot indított, operatőr tábort szervez, filmfesztiválokat rendez – mint például az elmúlt hétvégén.

Az Oscar-díjas, ceglédi születésű filmrendező, producer George Pál szülővárosában második alkalommal rendezett filmfesztivált a MHT. Hat kategóriában 59 filmet neveztek a versenyre, melynek zsűrijét neves szakemberekből állította össze Bokor Balázs, az MHT (és a zsűri) elnöke: Salamon András és Aracsi Norbert filmrendezők, Borbás Edina forgatókönyvíró és Girts Ádám szaktanár több órán át elemezték az általuk már korábban megtekintett filmeket, de a vetítések végére megegyeztek a győztesek, helyezettek névsorában.

a zsűri (2)

DSCF0095

A nyertesek a következők voltak: Bartucz Anna “Himnusz” (gyermek kategória), Körtési András “Lélekszakadva” (ifjúsági kategória), Timkó Imre “Magadba zárva” (felnőtt kis-játékfilm), R.Nagy Csilla “Menedék” (felnőtt dokumentumfilm), Helstáb Martin “Meg kell dögleni” (felnőtt animációs film) és Jurkovics Milán – Poroszka Magyar Zsolt “Méhek nyomában” (felnőtt ismeretterjesztő).

DSCF0105
A sok izgalmas, jó témájú és szakmailag is kiváló film közül különdíjként a MHT “Hollywood aranycsillaga” elismerést kapta Varga-Fekete Dániel “Koszorús”, Laskai Csaba és Czinke Gyula “Bence vagyok” és Szakály László a “Legfontosabb az összetartás” című filmje. A Közönségdíjas Zala Viktória és Szaradits Zoltán “2-32″ című filmje lett.

DSCF0121

DSCF0123

DSCF0127

 

 

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez