Filmfesztivál volt Cegléden

A Magyar Hollywood Tanács (MHT) nemcsak megemlékezéseivel, emlékestjeivel teljesít széles körű kulturális missziót. Vetélkedősorozatot indított, operatőr tábort szervez, filmfesztiválokat rendez – mint például az elmúlt hétvégén.

Az Oscar-díjas, ceglédi születésű filmrendező, producer George Pál szülővárosában második alkalommal rendezett filmfesztivált a MHT. Hat kategóriában 59 filmet neveztek a versenyre, melynek zsűrijét neves szakemberekből állította össze Bokor Balázs, az MHT (és a zsűri) elnöke: Salamon András és Aracsi Norbert filmrendezők, Borbás Edina forgatókönyvíró és Girts Ádám szaktanár több órán át elemezték az általuk már korábban megtekintett filmeket, de a vetítések végére megegyeztek a győztesek, helyezettek névsorában.

a zsűri (2)

DSCF0095

A nyertesek a következők voltak: Bartucz Anna “Himnusz” (gyermek kategória), Körtési András “Lélekszakadva” (ifjúsági kategória), Timkó Imre “Magadba zárva” (felnőtt kis-játékfilm), R.Nagy Csilla “Menedék” (felnőtt dokumentumfilm), Helstáb Martin “Meg kell dögleni” (felnőtt animációs film) és Jurkovics Milán – Poroszka Magyar Zsolt “Méhek nyomában” (felnőtt ismeretterjesztő).

DSCF0105
A sok izgalmas, jó témájú és szakmailag is kiváló film közül különdíjként a MHT “Hollywood aranycsillaga” elismerést kapta Varga-Fekete Dániel “Koszorús”, Laskai Csaba és Czinke Gyula “Bence vagyok” és Szakály László a “Legfontosabb az összetartás” című filmje. A Közönségdíjas Zala Viktória és Szaradits Zoltán “2-32″ című filmje lett.

DSCF0121

DSCF0123

DSCF0127

 

 

 

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Vargáné Faragó Mária

    Ezután minden filmet személyesen látni akarok. Szász András-Köbli Norbert Örök Tél filmje.Egy szélhámosság. 28 napig készült 432 millió forintba került, Jó filémhez kevés. Rossz filmhez sok pénz kidobás. Szégyenheti magát filmipar. Nincs egy kritikus, vagy idősebb film szakember. Aki száját, normális vélemény mondana. Sajnálom én Dombóváron Köbli Norbertet kikészítettem. S ez a hülye még azt képzeli, hogy külföldre kerül filmje. S valami díjat is nyer. Akkor aztán becsukhat a film ipar végleg. Minden estre a Gulág 75 éves évfordulója, már megint el lett intézve. Gratulálok a kis pecsenye sütögetésekhez. Remélem. Cannhes-be nem ezt küldték ki.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez