Fokozott terrorkészültséggel indult ma a 70. Cannes-i filmfesztivál

19 film versenyez az Aranypálmáért a ma kezdődő Cannes-i filmfesztiválon, ahol a filmvilág színe-java képviseli magát. A kulisszák mögött is nagy munka zajlik, főleg ami a biztonsági intézkedéseket illeti.

10 hónappal a nizzai merénylet után fokozott terrorkészültséggel zajlik az idén 70. születésnapját ünneplő Cannes-i filmfesztivál. Több helyszínen helyeztek el hatalmas, betonból készült virágtárolókat, hogy megelőzzenek egy hasonló támadást, és számos helyen mesterlövészek őrzik a fesztivál résztvevőit. Patrick Mairesse, a biztonsági erők parancsnoka szerint a cél az, hogy minél kevésbé legyenek észlelhetők a helyszínre vezényelt katonák és biztonsági szakemberek. De ahogy arról a Local francia kiadása beszámolt: minden eddiginél nagyobb számban képviseli magát a rendőrség és a katonaság az idei fesztiválon. Egy francia hadihajó is lehorgonyzott a parton, illetve a beléptetésnél is sokkal szigorúbban vizsgálják át a vendégeket, mint korábban.

Pedro Almodovar Oscar-díjas spanyol filmrendező idén a zsűri elnöke, aki mellett olyan sztárok ülnek, mint Will Smith és Jessica Chastain, valamint a kínai színésznő, Fan Bingbing. A nyitóceremóniát Monica Bellucci vezényli, az első film pedig, amit levetítenek, az Ismael szellemei, Marion Cotillard főszereplésével. Akik pedig nem tudják a helyszínen megnézni a vörös szőnyegre bevonuló hírességeket, azoknak sem kell csüggednie, hiszen idén a Netflix és az Amazon is közvetíti az eseményeket.

Fotó: Facebook – Festival du Cannes – © L. VENANCE AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez