Megkezdődött a hírneves nizzai karnevál – óriási rendőri készültség mellett (videó)

A hétvégén kezdődött és 15 napig tart a karnevál Nizzában, ahol akrobaták és utcai táncosok, zenészek tartják életben az évszázados szokást. Az idei karnevál abban különbözik a korábbiaktól, hogy óriási a terrorkészültség.

Tavaly július 14- én, a francia nemzeti ünnepen egy jégkrémárus kamion okozott tömeghalált Nizza legnépszerűbb sétálóhelyén, a Promenade des Anglais-n. Egy tunéziai születésű dzsihádharcos hajtott végre terrorakciót Nizzában. Utána komoly bírálat érte a biztonsági erőket, hiszen a népünnepély kellős közepén hogy kerülhetett egy kamion olyan helyzetbe, hogy tömeggyilkosságot lehetett vele végrehajtani?

Az Iszlám Állam “terrorminisztere” ajánlotta ezt a módszert a dzsihádharcosoknak, akik Európában vagy Amerikában készültek öngyilkos merényletekre. Az Iszlám Állam “terrorminiszterét” időközben drónnal kilőtték, de azóta maga az önjelölt kalifa szólított fel hasonló merényletekre Európában és Amerikában. Ezért óriási most a rendőri készültség Nizzában, ahol tizenöt napig tart a karnevál, miközben az Iszlám Állam a létéért küzd Szíriában és Irakban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez