Lars von Trier: kiváló sorozatgyilkos lennék!

Botrányt váltott ki a dánok nagy rendezőjének filmje Cannes-ban, ahol a fesztiválközönség jó része elhagyta a termet a vetítés alatt. A “The House That Jack Built” – “A ház, amelyet Jack épített” egy sorozatgyilkosról szól, akit Matt Dillon alakít.

A szadista őrült nők mellét vágja le, gyerekeket gyilkol. “Jack művész, a gyilkolást művészetnek fogja fel!” – védelmezte filmjét Lars von Trier. “Magam is kiváló sorozatgyilkos lettem volna. Mint rendező, saját pokoli élményeimet megoszthatom másokkal.”

Lars von Trier elnyerte az Aranypálmát 2000-ben Cannes-ban a Dancer in The Dark című filmjével. Aztán nem sokkal később a Melancholia is szép sikert aratott volna, ha a dán rendező nem engedett volna meg magának kétértelmű vicceket Hitlerrel kapcsolatban. Emiatt ki is tiltották a fesztiválról, filmjét azon kívül mutatták be Cannes-ban. Ennek ellenére Lars von Trier folytatja a botrányos szereplést. Most a metoo kampányba kötött bele, mondván: a nők magukra vállalják a bírói szerepet is. Saját színésznője, Björk kérte ezt ki magának. A dán rendező rendíthetetlen: sajtókonferenciáján az újságírókat cukkolta. “Sohasem öltem meg senkit, de ha mégiscsak megtenném, akkor biztos, hogy újságírót ölnék meg!” – mondta vígan a sajtó képviselőinek Lars von Trier dán rendező Cannes-ban, egy magánvillában, hiszen a fesztiválról már rég kitiltották…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez