Cannes másik oldala

Ha az ember a francia filmfesztiválra gondol, akkor egyből művész mozik jutnak az eszébe, de legalábbis komoly vagy igazán nagy jelentőséggel bíró alkotások. Kevés szó esik azonban azokról a filmekről, amik némiképp kiesnek ebből a kategóriából, de azért ugyanúgy jelen vannak. A nyerésre azonban valamivel kevesebb esélyük van.

Sky Sharks

A 2017-re ígért mozi fényévekre van az olyan klasszikusoktól, mint a Cápa-trilógia, inkább a modern trash olyan “királyaira” emlékeztet, mint az Iron Sky. Nem mellékesen mindkét film főgonoszai a nácik, jelen esetben pedig a genetikailag módosított náci cápáktól kell megmenteni a világot. Meglepő módon az ötlet annyira rossz volt, hogy a Sony úgy döntött felkarolja.

skysharks

Millionaire Dog

Ha azonban azt hittük, hogy a Sky Sharks a legelvetemültebb sztorival rendelkező film a listán, akkor már most tévedtünk, hiszen a fenti film egy kutyáról szól, aki megnyeri a lottót. Természetesen a kutya nem a legjobb a pénzügyekben, így személyi asszisztense kezeli vagyonát. A kutyának. A személyi asszisztense.

Lavalantulla

Nagyon népszerűek voltak a különböző állatok eltúlzott verziói, itt van például a Lavalantulla. A pókok alapvetően végtelenül ijesztőek. Pláne ha óriásiak. Pláne ha óriásiak és lávát lövellnek ki magukból. Kell ennél több?

MV5BMjEzMTY5OTEzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzgwODM2NTE@._V1__SX1857_SY859_

Attack of the Lederhosen Zombies

Zombik és német népviselet. Úgy tűnik pontosan ennyi szükséges egy végtelenül rossznak tűnő horror-vígjátéknak ahhoz, hogy a világ egyik legelismertebb filmfesztiválján nézhessük meg.

I’m Dead, but I have Friends

Tehát halott vagyok, de vannak barátaim. A film poszterén egy motorbiciklin ül két férfi, egyikük kezében pedig egy urna található. Ebből nagyjából következtethetünk a történetre is, pedig a címből valami izgalmasabbat is ki lehetett volna hozni. Esetleg gigantikus állatokkal és/vagy zombikkal.

I Am Wrath

Travolta egykoron egyet jelentett a relatíve fogyasztható filmekkel. A színész arckifejezésével ellentétben ez a tény sokat változott, mostani filmje inkább csak szomorúságot ébreszt az emberben, hiszen eszébe jut az Ál/Arc, a Terminátor, majd – sajnálatos módon – az Elrabolva is. Több szcientológiát, kevesebb színészkedést, maradjon mindenki annál, amihez ért.

Oddball

Az Oddball (ami egyébként nagyjából bármilyen film címe lehetne) egy kutyáról szól, aki egy csomó pingvinre vigyáz. Igen, ez bizony a történet. A filmhez kapcsolódó érzelmeinket pedig csak még jobban összezavarja a tény, hogy igaz történet alapján íródott.

Fotók: Europress AFP Images & IMDb

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez