Johnny Depp alakítja a szexbotrányba belebukott IMF-főnököt

Lehúzta a bugyimat és hátulról belém hatolt – vallotta az afrikai szállodai takarítónő. Dominique Strauss-Kahn nem tagadta az aktust, de azt állította: a nő némi készpénz ellenében igent mondott.

Az IMF francia vezérigazgatójának szexbotránya 2011-ben tört ki. A rendőrség letartóztatta New Yorkban. Neje, a francia televízió egykori sztárja, kitartott mellette. A dúsgazdag hölgy kifizette az óriási óvadékot, majd azt az összeget is, melyet az afrikai takarítónő azért kapott, hogy elálljon a kínos pertől. A világbotrány megpecsételte Dominique Strauss-Kahn sorsát. Az egykori francia pénzügyminiszter 2011 májusában a francia elnökválasztás legnépszerűbb jelöltjének számított. Ettől az álomtól éppúgy el kellett búcsúznia, mint az IMF vezérigazgatói posztjától.

A világbotrányt már filmre vitték egyszer – épp két éve mutatták be a Welcome to New York című produkciót Cannes-ban a filmfesztiválon. Abel Ferrara filmjét hűvösen fogadta a kritika. Pedig két nagy sztár játszotta a nagy étvágyú francia politikust és nejét: Gérard Depardieu és Jacqueline Bisset. Jogi problémák miatt a filmet nem is játszották a mozik és a televíziók sem mutatták be. Az interneten így is szép sikert aratott: több mint 160 ezren töltötték le a szex és a politika furcsa összefüggéseit bemutató filmet.

Az idei Cannes-i fesztiválon a Warner Brothers jelentette be: újra filmre viszik a híres történetet, melyben a szexen és a politikán kívül a pénz is nagy szerepet játszott, hiszen az IMF főnök a nemzetközi pénzügyek egyik kulcs figurája volt. Érdemes megemlíteni, hogy Dominique Strauss-Khannak volt már egy szex botránya a Nemzetközi Valutaalapnál. Egy magyar munkatársnőt, Nagy Piroskát zaklatott szexuálisan. Azt az ügyet dorgálással megúszta.

Az idén 67 éves Strauss-Khan szerepét korábban kortársa, Gérard Depardieu alakította. Jacqueline Bisset is közel járt korban az IMF főnök tévésztár nejéhez. Most viszont a főszereplők jóval fiatalabbak: Johnny Depp 52 éves, a feleséget játszó Marion Cotillard pedig csak 40.

Dominique Strauss-Kahn neje a valóságban négy évvel idősebb volt férjénél. Első férje a magyar származású francia rádiós újságíró, Lévai Iván volt. A szex botrányt követően csendben búcsút mondott a francia televíziós sztár férjének, aki állítólag mindvégig félrevezette őt.

Dominique Strauss-Khan egyébként nem hagyott fel kicsapongó életmódjával: azóta is több kisebb-nagyobb szex botránya volt. Pénzügyei is gyakran szerepeltek a francia lapokban. A megbukott IMF főnök ugyanis pénzügyi tanácsadással foglalkozik. A kliensei között volt Őfelsége Mohamed király, Marokkó uralkodója is. Dominique Strauss-Khan Marokkóban született még abban az időben amikor az ország francia protektorátus volt. Neve legutóbb a Panama papírok ügyében szerepelt a francia lapokban.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez