Az amerikai Coen testvérek lesznek a Cannes-i fesztivál zsűrielnökei

Még sohasem fordult elő a filmfesztivál történetében, hogy két elnök lett volna, de a Coen testvérek együtt hozták össze filmjeiket is, melyeket többször tüntettek ki az Arany Pálmával, vagy a legjobb rendezés díjával Cannes-ban.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy ránk esett a választás. Cannes jelentős szerepet játszott a filmes pályafutásunk alakulásában. Annál is jobban örülünk ennek, mert még soha semminek nem voltunk az elnökei. Most viszont nem fogjuk majd vissza magunkat, és elmondjuk a magunkét!”- nyilatkozta a két Coen fivér, miután értesültek arról: a következő Cannes-i filmfesztiválon ők lesznek a zsűri elnökei.

A most 60 éves Joel és az 57 éves Ethan Coen 1991-ben elnyerte az Arany Pálmát Cannes-ban, és azóta számtalan elismerést kaptak a leghíresebb francia filmfesztiválon. 1996-ban, 2001-ben és 2013-ban is szerepeltek a győztesek között. Sajátos ironikus stílusuk, melyet a Barton Fink és a Fargo című filmekben alakítottak ki, igen népszerű Franciaországban is, mert ügyesen egyensúlyoz a művészfilm és a közönségfilm között.

A Coen fivérek jelenleg a Hail Caesar című filmjüket forgatják. Olyan sztárok szerepelnek ebben, mint George Clooney, Christopher Lambert vagy Scarlett Johansson. Ez természetesen nem akadályozza őket meg abban, hogy május 13 és 24 között a Cannes-i filmfesztivál elnökei legyenek, az új-zélandi Jane Campion után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez