Életfogytiglan az “amerikai mesterlövész” gyilkosának

Clint Eastwood filmjének hőse 160 embert lőtt le Irakban, őt és egy másik tengerészgyalogost egyik társuk küldte a másvilágra Texasban. A gyilkost, a 27 éves Eddie Ray Routh tengerészgyalogost életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság Texasban.

Ártatlannak vallotta magát a perben az Amerikai mesterlövész gyilkosa mondván: poszt traumatikus stressz áldozata volt. Pszichózis miatt lőtte le két korábbi társát, akiket Irakban ismert meg. Chris Kyle, az Amerikai mesterlövész, négy periódust húzott le Irakban. 160 bizonyított áldozata volt, de ő maga 255 “trófeával” dicsekedett. Az amerikai hadsereg időközben kivonult Irakból, de teljes káoszt hagyott maga után. Emiatt Obama elnök most újra azt fontolgatja, hogy katonákat küld Irakba. Jelenleg az amerikai légierő mér csapásokat az Iszlám államra Irakban és Szíriában.

A veterán Clint Eastwood élete legsikeresebb filmjét forgatta rendezőként: az Amerikai Mesterlövész több mint 300 millió dollárt hozott egyedül az Egyesült Államokban. Hat Oscar díjra jelölték, de csak egyet kapott meg: a legjobb hangvágás díját. A 84 éves Clint Eastwood úgy nyilatkozott a filmjéről, hogy az nem a háborút dicsőíti, hanem egy embert állít a középpontba, aki tökéletes akar lenni valamiben. A bajtársai által csodált Amerikai mesterlövészt végülis egy bajtársa lőtte le Texasban, ahol a bíróság most életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte az Amerikai mesterlövész gyilkosát.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez