Világsztárok ugranak medencébe a hétvégén Budapesten

A szinkronúszóké a főszerep a hétvégén Budapesten, a Duna Arénában. Itt tartják a Műúszó Világkupa 5. fordulóját.

Összesen 13 ország versenyzői jöttek el Budapestre, nehéz mezőnnyel néz szembe a magyar válogatott – mondta el Iker Bernadett, a Magyar Szinkronúszó Szövetség alelnöke az Africafe Radiónak. Itt vannak az oroszok, az ukránok, a spanyolok, az olaszok, fehéroroszok – nagyon sok világsztár ugrik a hét végén medencébe fővárosunkban. A magyar válogatott tagjai mellett három magyar egyesület is képviselteti magát: a H2O, a BVSC és a Medúza is vízbe ugrik. Már három éve versenyeznek vegyes párosban a férfiak is, őket is láthatják a nézők.

Az elmúlt héten volt a világkupa 4. fordulója Szlovákiában, ahol a magyar csapat a kombinációs kűrprogramban bronzérmet nyert el. Hatalmas eredmény, hogy sikerült megverni a hazaiakat – mondja Iker Bernadett, hisz ebben a sportágban is előny a hazai pálya, vagyis a hazai medence és a hazai közönség.

Itt, Budapesten mégis sokkal nehezebb a magyarok helyzete a vetélytársak miatt. A szövetség alelnöke szerint kombinációs kűrben a legesélyesebbek versenyzőink, ott körülbelül a negyedik helyre számít a csapat – de szólókban és duókban is szeretnének a középmezőny elé kerülni.

A hétvégén délelőtt és délután is vannak programok a Duna Arénában, ezeket a szinkronúszó szövetség Facebook-oldalán is megtalálhatják. 

Ma délután egyébként a népszerű internetes filmsorozat, a Középsuli is a Világkupán tartja meg közönségtalálkozóját. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez