Legalább 185 embert raboltak el Nigériában

Fegyveres lázadók rohantak le egy települést Északkelet-Nigériában, ahonnan sok embert elraboltak. Közben a kameruni hadsereg is összecsapásokba keveredett nigériai fegyveres lázadókkal.

Egy szemtanú Gumsuri településről a BBC-nek azt mondta, hogy a fegyveresek házról-házra kutatták át a falut és főként fiatal lányokat és fiúkat raboltak el. Emellett 33 emberrel is végeztek. Sok helyinek azonban sikerült az erdőbe és a 70 km-re lévő Maiduguriba menekülnie. A közelben nem állomásoztak katonák, akik közbeléphettek volna. A túlélők szerint a Boko Haram terrorista szervezet emberei követték el a gyilkosságokat és az emberrablást. Az AFP információi szerint legalább 185 embert raboltak el.

Közben a kameruni hadsereg jelezte, hogy több száz nigériai lázadó támadta meg az egyik helyőrségüket Amchide közelében. A település a kameruni határ közvetlen közelében található. A támadók jól fel voltak fegyverezve és terepjárókkal közelítették meg a bázist. A kameruni katonáknak azonban sikerült visszaverniük a támadást és állítólag 116 fegyveressel végeztek.  Amchide települést azonban a lázadók teljesen feldúlták. A helyi piacot kifosztották. Több üzletet és legalább 50 házat felgyújtottak. A kameruniak jelezték, hogy később az egyik járőröző kommandós egységüket is támadás érte aznap, de részleteket nem közöltek erről az összecsapásról.

Fotó: GettyImages

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez