Megvizsgálták Hitler fogait: a diktátor biztosan meghalt 1945-ben

Az összeesküvés-elméleteket végleg el lehet felejteni azután a tanulmány után, amit francia tudósok készítettek Moszkvában Hitler fogairól.

“A fogak eredetiek, erre nincs kétség. A tanulmányunk bebizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben” – mondta az AFP-nek Philippe Charlier professzor, aki a diktátor fogait és egy koponyadarabot négy másik kollégájával együtt vizsgálta Moszkvában, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat engedélyével. Erre 1946 óta nem volt példa.

A koponyadarab bal oldalán egy golyó ütötte nyílás volt, mintát azonban csak a fogazatból vehettek, amelyen kékes lerakódásokat is találtak. Ezek feltehetőleg ciánra utalnak, lőpornyom azonban nem volt a fogazaton. Az új vizsgálat így alátámasztja azt a nézetet, miszerint Hitler 1945. április 30-án halt meg, amikor egy berlini bunkerben öngyilkosságot követett el. A tudós szerint nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy cianidot használt, vagy fejbelőtte magát, de a leletek alapján mindkettőt. A fogazaton nem voltak húsfogyasztásra utaló nyomok, a diktátor ugyanis vegetáriánus volt.

„Most már elvethetjük az összes összeesküvés-elméletet Hitlerről. Nem szökött Argentínába tengeralattjárón, és nem bujkál egy bunkerben az Antarktiszon, és a Holdon sem” – mondta a szakértő. Az analízist pénteken közölték az European Journal of Internal Medicine hasábjain.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez