Már orosz katona is halt meg Szíriában

Ezt az orosz védelmi minisztérium erősítette meg. Az orosz katona állítólag öngyilkosságot követett el, de a családja ezt kétli – írja a BBC.

A hadsereg nem árulta el a nevét, de a családtagok igen. Vagyim Kosztenkónak hívták, és 19 éves volt, Krasznodár vidékéről került ki Szíriába. A család megkérdőjelezi a halála körülményeiről szóló hivatalos jelentést.

A fiatal férfi a Hmeimim légi bázison dolgozott technikusként, szerződéses katona volt. A minisztérium közleménye szerint akkor vetett véget az életének, amikor a műszak után pihenni indult. És a telefonján talált sms-ek alapján gondolják, hogy öngyilkos lett, mert az üzenetek magánéleti problémákról árulkodnak, a fiú összeveszett a barátnőjével.

A Reuters hírügynökség munkatársa megkereste Oroszországban a családot. A szülők azt mondták neki, hogy a halála napján, vasárnap beszéltek a fiúkkal, és Vagyim igencsak vidám volt. Egyébként minden nap felhívta őket fél órára a szíriai tengerparton fekvő bázisról, mindig boldognak tűnt, és sokat nevetett. Édesapja szerint soha nem tett volna olyant, amit most állítanak róla, nem akasztotta volna fel magát egy lány miatt.

A holttestet ma adták át a szülőknek. Katonák vitték haza, faládában.

Az oroszok szeptember utolsó napja óta hajtanak végre légicsapásokat Szíriában, akkor kezdte el ily módon támogatni Aszad elnök hadseregét, amikor az egymás után szenvedett el vereségeket az Iszlám Államtól és a lázadó csoportoktól.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez