Rengeteg amerikai katona követ el öngyilkosságot

2013-ban 500 amerikai katona vetett véget életének, az adatok pedig azt mutatják, hogy a 2014-es szám még ennél is magasabb lett. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának jelentése szerint sokuk poszt-traumatikus stressz szindrómától (PTSD) szenvedett, ez vezetett végül oda, hogy öngyilkosságot kövessenek el.

Nagy-Britannia adataival összehasonlítva is aggasztóak az amerikai számok, ugyanis 2012-ben a brit hadseregben csupán hét hasonló esetről számoltak be, bár 14 további kérdéses ügy volt, ezeket végül nem erősítették meg.
Még elképesztőbbek a már leszerelt katonákról szóló adatok. Nagyjából évi 6500 követ el öngyilkosságot. Ezt azonban nem lehet összehasonlítani a brit adatokkal, ők ugyanis nem tartják nyilván ezeket. Nem tudni pontosan, hogy mik lehet a megrázó jelenség okai, a jelentésben felmerült az, hogy a lőfegyverekhez való könnyebb hozzáférés az Egyesült Államokban egy lehet a sok közül.
A PTSD egy olyan tünetegyüttes, amely valamilyen trauma (baleset, bántalmazás, katonai szolgálat, stb.) következtében alakul ki. Ez egy védekezési mechanizmus, amely a traumatikus eseményeket elnyomja, majd ezek köszönnek vissza flashbackek, rémálmok vagy lelkiismeret furdalás képében.

Fotó: Eurorpess Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez