Epres-rebarbarás túrógombóc és ehető csomagolás a Gourmet Fesztiválon

Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program várta a Gourmet Fesztivál látogatóit Millenárison. A rendezvény fő témája a gombóc, a kaviár és a pezsgő volt.

A csütörtökön nyílt és vasárnap zárult fesztiválon a magyar gasztronómia színe-java képviseltette magát, és az érdeklődők akár a hazai Michelin-csillagos éttermek fogásait is végigkóstolhatták. Csak néhány különlegesség a fesztivál slágereiből: epres-rebarbarás túrógombóc, csalános házitészta, rebarbarás képviselőfánk, fehércsoki gombóc citrusos karottával, nyírségi gombócsaláta, és szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. Ezúttal kiemelt figyelmet kapott a “slow food” és a “slow wine”, vagyis az, amikor a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és a természet tiszteletével kapcsolják össze. Volt például olyan kiállító, akinél az “all you can eat” ezúttal azt jelentette, hogy a szendvicsek csomagolását is meg lehetett enni. (MTI)
Fotók: Bocskay Zsolt
20180520_gourmet_0017_k 20180520_gourmet_0016_k 20180520_gourmet_0015_k 20180520_gourmet_0014_k 20180520_gourmet_0013_k 20180520_gourmet_0012_k 20180520_gourmet_0011_k 20180520_gourmet_0010_k 20180520_gourmet_0009_k 20180520_gourmet_0008_k 20180520_gourmet_0007_k 20180520_gourmet_0006_k 20180520_gourmet_0005_k 20180520_gourmet_0004_k 20180520_gourmet_0003_k 20180520_gourmet_0002_k 20180520_gourmet_0001_k

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez