Gyilkos ítéletidő Japánban

Hó, erős széllökések, magas hullámok csaptak le Japánra. Egy autó sofőrje meghalt, számos utas megsérült a repülőgépeken a turbulencia miatt. Egy várost elöntött a víz.

A vonatközlekedést is súlyosan megzavarta a rendkívüli időjárás Japán északi részén. Különösen az északi szigetet Hokkaidot, és Tohoku területét érték a viharok. A Meteorológiai Hivatal jelentése szerint a viharok folytatódnak, főként Hokkaidon. A lakosságot hóviharok, szökőár és lavinák veszélyeiről értesítették.

Hiroshima prefektúrában egy teherautó sofőrje életét vesztette a havas úton – jelentette a rendőrség. A férfi járműve megcsúszott és nekiment egy másik autónak. Az autók vezetői kiszálltak és beszélgettek az úton, amikor egy másik teherautó csúszott beléjük, ami összezúzta az áldozatot.

JAPAN-WEATHER-SNOW

A Hokkaido vasúti társaság 349 vonata, beleértve a helyi járatokat is, megtorpant olyan területeken, mint Sapporo, Hokodate, Kusiro és Vakkanai. Az East Japan Railway vasúti társaság gyorsvonat szolgáltatását is beszüntették az erős széllökések miatt Akita területén. Egyes vidékeken csökkentett sebességgel haladnak. Számos vonatjáratot töröltek a part menti területeken a szökőár veszélye miatt. Hokkaido autópályájának bizonyos szakaszait teljesen lezárták.

Az All Nippon Airways és a Japan Airlines légitársaságok több mint 280 belföldi járatot töröltek, ami 17 ezer utast érint. A két légitársaság nemzetközi járatokat is törölt, beleértve az ANA Chubu-Hongkong járatait is.

JAPAN-WEATHER-SNOW

Hokkaidon 4824 háztartásban megszűnt az áramellátás. Ez 20 települést érintett, egyebek között Nemuro városát, ahol a maximális szélsebesség 144 kilométer per óra volt. A lakosok egy részét a szökőárak miatt kitelepítették a városból, sok iskolát és óvodát bezártak.

nf-6

Nemuro városa Hokkaido szigetének legkeletibb települése, a tengerhez közel terül el. A város egyes részeit jelenleg is víz önti el, köszönhetően a gyorsan emelkedő dagálynak. Halálesetekről nem számoltak be, de rengeteg ház került teljesen víz alá a városban.

B5Bcko5CEAAR2M9.jpg large

Az időjárás jelentések szerint az ítéletidő folytatódik Japánban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez