Mégiscsak lesz Trump – Kim Dzsongun találkozó június 12-én Szingapúrban?

“Termékeny tárgyalásokat folytattunk Észak-Koreával, és ezek eredményeképp megtarthatjuk a találkozót június 12-én Szingapúrban” – közölte Donald Trump Twitteren. Mindezt nem sokkal azután, hogy lemondta a csúcstalálkozót mondvacsinált ürüggyel. Valószínűleg szimpla PR fogásról van szó.

Jim Mattis hadügyminiszter közölte a sajtóval, hogy sohasem álltak le az előkészületek a csúcstalálkozóra. Egy körülbelül 30 főnyi amerikai delegáció máris Szingapúrba utazott, hogy elkészítse Trump és Kim Dzsongun találkozóját.

Trump véleménye azért is megváltozhatott, mert közben a két Korea vezetője újabb, előre be nem jelentett csúcstalálkozót tartott Panmindzsonban. Korábban április 27-én találkozott Mun Dzsein és Kim Dzsongun a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalon. Ha végülis sor kerül Trump és Kim Dzsongun találkozójára, akkor fokozatosan megvalósulhat a koreai-félsziget megszabadítása a nukleáris fegyverzettől, és Észak-Korea végre békét köthet a világgal. A világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer lakossága nyomorog, hogy a hadiipar olyan rakétákat és atomfegyvereket állíttasson elő, amelyekkel az Egyesült Államokat is lehet fenyegetni. Kim Dzsongun számítása beválik, ha Trump valóban tárgyalóasztalhoz ül vele Szingapúrban június 12-én. Persze a furcsa párnak nemcsak találkozni kell, de meg is kellene egyezniük valamiben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez