Álhalál: mégsem gyilkolták meg az orosz újságírót Kijevben

Három golyót kapott a hátába és meghalt – közölték az ukrán hatóságok Arkagyij Babcsenkoról, a Kijevbe menekült orosz újságíróról. Minthogy Putyin ellenfelei gyakran jutnak ilyen végre Ukrajnában és másutt, senki sem kételkedett: világszerte siratták az orosz újságírót mint a sajtószabadság hősét.

 

Tegnap az orosz újságíró halálhírétől volt hangos a világsajtó, nem sokkal később azonban sajtóértekezleten jelentette be maga az érintett az “álhalált”! Így akarták ugyanis leleplezni az orosz titkosszolgálat akcióját, mely Babcsenko meggyilkolására irányult. Az újságíró mellett ott volt a sajtóértekezleten Ukrajna titkosszolgálatának feje, Vaszili Gricsak is, aki ugyanazokat az iskolákat járta ki mint Vlagyimir Putyin, aki a KGB ezredese volt a Szovjetunió bukása előtt.

Az álhalál vegyes reakciót váltott ki a világban, ahol Kijev és Moszkva titkosszolgálati háborúja amúgy is kételyeket ébreszt. A nyugati világ Ukrajnát támogatja, amely az oroszok elleni titkos háborúban ugyanolyan módszereket alkalmaz, mint az ellenfele. Az álhalál megrendezése nem több, mint PR fogás, de a fake news /álhírek/ korában kétértelmű vállalkozás, mely lehet, hogy többet ártott a sajtószabadság ügyének, mint amennyit használt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez