13 millió antiszemita él Németországban

Ez a 83 milliós lakosság 16%-a – állapítja meg egy friss felmérés abban az országban, ahol a nácik szisztematikusan irtották a zsidókat a holokauszt idején. Kétféle antiszemitizmus van jelenleg Németországban – állapítja meg a Zsidó Tanács, mely nem egészen negyedmillió embert képvisel Németországban.

Az egyik a hagyományos antiszemitizmus, melyet a neonáci szervezetek képviselnek. Ez a német antiszemitizmus, mely elsősorban az idősebb nemzedéket fertőzte meg. Főként a kisebb városokban és falvakban érezhető, különösen olyan tartományokban, mint Bajorország, ahol a nácizmusnak különösen mély gyökerei vannak.

A másik antiszemitizmus az, melyet a bevándorolt muzulmánok képviselnek. Radikális csoportjaik izraeli zászlókat égettek el Berlin utcáin, miután Trump elnök bejelentette: az USA Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának. Az ynetnews izraeli portál megírja, hogy két muzulmán rapper rendszeresen holokauszttagadó számokat ad elő. Kollegah és Farid Bang nemrég megkapta az Echo-díjat, amely rangos elismerést jelent Németországban. Az iszlamista antiszemiták a szólásszabadságra hivatkoznak, amikor bírálják Izraelt vagy tagadják a holokausztot.

Josef Schuster, a Németországban élő zsidók tanácsának elnöke a felmérés kapcsán azt hangsúlyozta: a Németországban élők több mint 80%-a nem antiszemita! Ennek ellenére azt javasolta a zsidóknak, hogy ne hordjanak kipát olyan lakónegyedekben, ahol a sok a muzulmán, mert atrocitásoknak tehetik ki magukat.

Az antiszemitizmusról készült felmérés furcsa hátteret ad a menekültvitához Németországban. Bajorország ex-miniszterelnöke, aki jelenleg az ország belügyminisztere, azon az állásponton van, hogy meg kell állítani a migránsok bevándorlását. Amíg Angela Merkel európai megoldást szorgalmaz, Horst Seehofer belügyminiszter német-osztrák-olasz együttműködést szeretne az  invázió megállítására. Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasítja a muzulmán tömegek bevándorlását Európába és arra használja fel a helyzetet, hogy buzdítsa az európai zsidókat: vándoroljanak ki Izraelbe, mert ott nagyobb biztonságban élhetnek.

Fotó: a zsidó kulturális központ duisburgba / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez